Skip to main content

Hanglampen

Goede verlichting boven een eettafel levert een belangrijke bijdrage aan een sfeervol etentje.
Zacht licht in de achtergrond zorgt ervoor dat het contrast tussen tafel en omgeving niet te groot wordt.
Elke hanglamp kan in combinatie met meerdere lampen opgehangen worden. Er zijn meestal zowel halogeen lampen als led lampen toepasbaar.

Hanglampen boven het eetgedeelte zorgen voor een warme, gezellige uitstraling en geven de ruimte een structuur. Daarbij wordt gebruik gemaakt van grote lampen of meerdere kleinere lampen om de tafel goed uit te lichten. De afstand tussen tafel en onderkant lamp ligt bij 50 tot 60 cm, voor grotere lampen kan het ook 70 cm zijn. Belangrijk is dat de lampen niet verblinden en het is aan te raden de bestaande aan/uit schakelaar door een dimmer te vervangen. Keukenlampen worden meestal iets hoger geplaatst om meer ruimte boven de werkplaat te hebben. Tip: Houdt rekening met de deuren van bovenkastjes in de keuken.

Met de lampen Sponge up van Pott tonen wij een nogal jonger merk met de nadruk op handwerk en traditie. De armaturen zijn van klei, in meerdere kleuren en met een warme, diffuse uitstraling. Het licht wordt door kleine gaatjes rondom verspreid en er ontstaan mooie lichteffecten.

Natuurlijke materialen en verrassende lichtmomenten staan voor Ango. Schors van een moerbeiboom, zijdecocons of rotan - de hanglampen zorgen in kleine tot zeer grote mate voor sfeer en een bijzondere uitstraling.


Ook de indrukwekkende lampen van Anperbar kunnen als lichtobjecten in grotere ruimte een sfeer bepalend element zijn.

Vistosi - klassiek, eigenzinnig, modern, hoogwaardig muranoglas. De producten uit deze glas fabriek tonen de decennia lange ervaring in het glasvak en het ontwerpen van tijdloze verlichting. Dos, Ferea en Lepanto zijn van gesatineerd glas, damasco en diamante transparant en gekleurd. Giogali, een klassieker uit 1968 is een hanglamp en kroonluchter en door de modulaire opbouw in vele uitvoeringen en vormen te combineren. Het aanbod van Vistosi is te breed om alles te tonen - u kunt hier de ruime catalogus bekijken, graag verzorgen wij u met de nodige informatie zoals prijzen.

Onze eigen ontwerpen en collectie bestaan veelal uit rvs, messing of aluminium draad. De serie swing, liberty solo en cornucopia allemaal met een bepaalde "draai" zijn uitermate geschikt om een eettafel te verlichten.

Bezoek ons.

atelier91
Binnen Bantammerstraat 19
1011 CJ Amsterdam

Openingstijden: op afspraak

Even bellen.

Tijdens kantoortijden:
Maandag tot vrijdag - 9 uur tot 18 uur
Zaterdag - 11 uur tot 16 uur

Telefoon +31 20 6791860
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verzendkosten & Prijzen.

Alle genoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW.
Deze lampen worden gratis binnen NL verzonden.