Skip to main content

News & Stories

oplaadbare wandlamp
17 januari 2024

Oplaadbare wandlampen en schilderijverlichting

Net een nieuw schilderij of kunstwerk gekocht? Maar de juiste verlichting ontbreekt omdat er geen aansluitpunt beschikbaar is?

De nieuwe collectie Super O van Zafferano biedt hiervoor een mooie oplossing met oplaadbare schilderijverlichting en een stelbare wandlamp. De lampen zijn middels een touch sensor dimbaar en de batterij gaat 10 tot 160 uur mee - afhankelijk van de dimstand. En voor kunstwerken is de juiste kleurtemperatuur van belang om de kunst goed te accentueren, hiervoor kunnen de lampen op 2700 K, 3150K of 4000 K gezet worden - voor binnen en buiten met IP 65.

wandlamp_oplaadbaar.jpeg

staande lamp glas
02 januari 2024

Nieuwe Dew Drops vloerlamp en wand-/plafondlamp

BOMMA breidt de Dew Drops collectie uit met een vloer-, wand- en plafondversie van de armatuur. Het is nu ook mogelijk om alle lampen uit de collectie te personaliseren door een van de 15 kleuren te kiezen.

De spectaculaire hanglampen Dew Drops, ontworpen voor BOMMA door Boris Klimek, is nieuw uitgebreid met zowel een wand- als vloerversie. De ontwerper legt uit: “Deze lampen volgen het oorspronkelijke concept, maar bevinden zich in een nieuwe context. De Dew Drops vloerlamp stelt een grassprietje met druppels voor, terwijl de wandversie doet denken aan dauw die langs de muur druppelt.”

Samen vormen de lampen bijzondere pronkstukken, die zowel in particuliere als commerciële interieurs een blikvanger zijn. Dew Drops toont een ingenieuze verbinding van precieze en innovatieve technologie met het traditionele vakmanschap van glasmakers en leerbewerkers.

staande lamp van leer

mondgeblazen glas lampen
15 december 2023

Glasproductie op UNESCO lijst van het immaterieel cultureel erfgoed

De traditionele handgemaakte glasproductie van o.a. Tsjechië, Duitsland en Frankrijk is toegvoegd op de UNESCO lijst van het immaterieel cultureel erfgoed.
Dit is een groot success en enorme waardering voor het handwerk, de vakmanschap en de mensen. Het proces wordt erkend als een waardevolle culturele praktijk die behouden moet worden en die een belangrijke rol speelt in het culturele erfgoed. Elke glasblazerij ontwikkelt technieken die uniek zijn voor zijn catalogus en referenties.
Met Bomma hebben wij een lampen leverancier van mondgeblazen glas die hierin uitblinkt.

murano glas hanglamp kleur
28 oktober 2023

RIFLESSO lampen collectie

In de Riflesso-collectie staan ​​de eenvoud en lichtheid van glas centraal in de drie verschillend golvende vormen. De silhouetten van de diffuser worden versterkt door de LED-lichtbron. De hanglampen, samen of als enkele lamp gepresenteerd, stralen in de kamer en fijne elegantie uit. De Riflesso SP 2 hanglamp is herzien en nu van een tweede LED voorzien voor een betere lichtverspreiding.

20 jaar liefde voor licht
27 oktober 2023

20 jaar - Liefde voor licht

Wat in de loop van het jaar 1999 is begonnen met de eerste ontwerpen en het uitzoeken van materialen kreeg in 2003 het vervolg met het oprichten van FIAT LUX DESIGN.
Het bedrijf achter atelier91 is vandaag 20 jaar geleden officiel geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Blij en ook een beetje trots vieren wij vandaag deze mijlpaal.

08 november 2022

TOOY docufilm - Ons idee van lichtontwerp.

TOOY - Zij hebben een geschiedenis die generaties lang duurt, een familieverhaal van successen, van misstappen, van inspanningen die zij in staat hebben gesteld te groeien en beter te begrijpen wie ze zijn.Tegenwoordig heeft TOOY een lange ervaring achter de rug. In de loop van de tijd is het getransformeerd, het is niet alleen een bedrijf dat verlichtingssystemen produceert: het is een laboratorium van ideeën, een plek waar de creativiteit van de ontwerpers wordt geconfronteerd met de ervaring van de ambachtslieden, waar vorm en concept samenkomen om werkelijk unieke objecten te creëren.

22 november 2021

Model 172 – 50 jaar

LE KLINT: 2021 is de 50e verjaardag van een van onze beroemde ontwerpen:
Sinus Serie Model 172 en om zijn lange levensduur te vieren, hebben we besloten om dit bekende model van een prachtige messing armatuur en een zeer aaibaar stoffen koord te voorzien.

Poul is een bijzonder belangrijke ontwerper voor LE KLINT met een enorme invloed op onze lange ontwerpreis. Deze levenslange samenwerking is heel transparant als je ziet hoe Poul's visionaire denken en ideeën zijn omgezet in verlichtingsontwerpen, die nu een icoon zijn in de hoofden van mensen zowel hier in Denemarken als in het buitenland.We zijn erg blij dat we de 50e verjaardag mogen vieren van dit bijzondere ontwerp met een jubileum versie.
We hebben de meest minimale verbetering op details van het oorspronkelijke ontwerp voorgenomen. En hierbij rekening gehouden met zijn gedachten in het ontwerp
proces en zijn vakmanschap hoe dit prachtige sculpturale lampontwerp wordt verlicht.

gelukkigsei
07 oktober 2021

Geluksstukken

Voorspoed of geluk en succes in het leven kunnen mogelijk worden gemaakt door goede Feng Shui-beoefening. Ango raakte in 2021 betrokken bij het project met Kotchakorn Promchaiom prachtige energie-opwekkende Feng Shui-stukken te creëren, met de hand gemaakt en die een goede energie om zich heen hebben evenals het bevorderen van geluk.

solderen geluksei

 

Toen Kotchakorn Promchai het studio bezocht, zag zij een groot potentieel in de Ango-techniek van handgemaakt filigraan metaalwerk, waarbij verbindingspunten met de hand worden gesoldeerd en rondom elke punt een lichtbreking ontstaat.Ze had het gevoel dat deze techniek zich uitstekend leent voor het creëren van Feng Shui-elementen, die de vastberadenheid, het geduld en de focus benutten die elke ambachtsman aan elk stuk besteedt.

 

Zilver
De kleur van vrede, rechtvaardigheid, intelligentie, toekomstgerichtheid, communicatie, moederschap, geluk en voorspoed.

Goud
De kleur van macht, deugd, prestige, leiderschap, geluk en voorspoed.
Koper
De kleur van elegantie, geluk, charme, populariteit, verbeeldingskracht en rijkdom.
 
 
 “De vastberadenheid, het geduld en de focus die elke ambachtsman aan elk stuk heeft besteed, worden benut om positieve energie te creëren.
- ”Meester Kotchakorn Pomchai -
Het Geluksei ei is een Feng Shui-item dat aan energie wint, te beginnen met het vastberadenheidsgeduld en de meditatieve vaardigheid van de ambachtslieden die elk stuk met de hand maken. Dit geluk geldt voor iedereen, ongeacht het jaar waarin je bent geboren, en deze elementen bevorderen succes en geluk.
Het Geluksei helpt bij het creëren van geweldige Feng Shui voor uw bestaande huis, van uw nieuwe huis of het starten van een bedrijf. En het zal positieve energie creëren, waardoor pech wordt aangemoedigd om te verdwijnen.
 
Het Feng Shui-licht voor uw ruimte komt binnenkort. Blijf verbonden.
 
 
hanglampen peggy wit glas
03 oktober 2018

Peggy - kroonluchters ontworpen door Hangar Design Group

Wit en zwart. Uit deze chromatische en materiële polariteit wordt Peggy geboren. Het lichtontwerp van Hangar Design Group combineert de lichtheid van wit geblazen glas -
volledig met de hand bewerkt - met de strakke karakter van stoer, loodkleurig metaal. Deze combinatie communiceert tegelijkertijd rationaliteit en elegantie. De collectie is beschikbaar als hanglamp en wandlamp en sinds nu ook met een nieuw messing frame.

hanglampen glas metaal peggy

05 augustus 2015

Het ambacht bepaalt opnieuw het lichtontwerp

AMSTERDAM, 10 februari 2012 – In de verlichting is het de ambachtsman die weer furore maakt.

Led mag dan de toekomst hebben, de armaturen komen van een ontwerper die als kunstenaar voor zijn klant een uniek stuk maakt.
In Amsterdam presenteert lichtontwerper Frank Seel eigen werk plus een nieuwe collectie waarin Venetiaans glas gecombineerd wordt met ledverlichting.

‘De seriematige armatuurlijnen hebben hun langste tijd gehad,’ zegt brandmanager Marcel van Haren van de Nederlandse Licht Associatie (NLA). De brancheorganisatie weet dat led veel mogelijkheden gaat bieden, omdat je daarmee veel meer kunt spelen; met licht en dus met sfeer. Armaturen zijn ondertussen steeds meer kunstwerken aan het worden. ‘Er komen totaal andere ontwerpen,” aldus Van Haren.

Seel bevestigt die ontwikkeling als ontwerper aan de Kromme Waal in Amsterdam. In zijn lampenwinkel atelier91 hangt niet alleen design van Italiaanse en Spaanse lampenontwerpers, hij werkt daar vooral aan zijn eigen unieke ontwerpen en armaturen in kleine aantallen. Zo werd hij bekend met zijn lampen van struisvogeleieren die een opvallend warme uitstraling hebben, maar ook die van jute koffiezakken waarmee elke lamp zijn eigen verhaal krijgt.

Volgende hetzelfde eco-principe – hergebruik – maakt Seel ook kroonluchters in een eigentijdse outfit. Hij gebruikt oude kroonluchters, stript ze tot het raamwerk overblijft en bouwt ze dan opnieuw op tot moderne lichtbronnen. Hij was destijds een van de eerste ontwerpers die de oude kaarslampen uit kastelen en villa’s haalde, en deze een prominente plek gaf in het interieur.

In de collectie Italiaanse en Spaanse lampen die Seel zelf importeert, staat niet het merk, maar functionaliteit, vorm en het uitgesproken karakter van de lamp centraal. Zo laat de traditie van de Venetiaanse glasblazers zich uitstekend combineren met recente technieken in ledverlichting. De nieuwe collectie past binnen de filosofie van atelier91 om op een bijzondere locatie in Amsterdam hoogwaardige en karaktervolle verlichting te presenteren.

Bezoek ons.

atelier91
Binnen Bantammerstraat 19
1011 CJ Amsterdam

Openingstijden: op afspraak

Even bellen.

Tijdens kantoortijden:
Maandag tot vrijdag - 9 uur tot 18 uur
Zaterdag - 11 uur tot 16 uur

Telefoon +31 20 6791860
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verzendkosten & Prijzen.

Alle genoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW.
Deze lampen worden gratis binnen NL verzonden.